Corona voorwaarden Frühstuk wintersport

Het Corona virus heeft het afgelopen wintersportseizoen abrupt beëindigd. Om onze veiligheid te waarborgen besloot de Oostenrijkse regering alle skiliften en accommodaties vroegtijdig te sluiten. Inmiddels zijn wij enige tijd verder en komen de aanvragen voor de volgende winter alweer binnen. Hieronder hebben we de Corona voorwaarden Frühstuk wintersport uitgewerkt vanuit Frühstuk en tevens op de meest gestelde vragen een antwoord.

 

Frühstuk is opgericht met het idee een reis zo flexibel mogelijk te organiseren voor bedrijven. Met dit streven en de huidige gang van zaken omtrent Corona heeft Frühstuk daarom een soepel beleid opgesteld waarbij het mogelijk is tot 90 dagen voor de reis volledig kosteloos af te zien van de boeking, voor zowel als bedrijf als individuele deelnemer. Kortom, tot 90 dagen voor vertrek krijg je 100% van de betaalde reissom en eventuele opties terugbetaald.

 

Indien er buitengewone omstandigheden optreden, zoals bijvoorbeeld een negatief reisadvies of het sluiten van de skigebied op last van de lokale autoriteiten, zal Frühstuk besluiten om de reis te annuleren. Ook hierin zal Frühstuk zich dan zo flexibel mogelijk opstellen en gelden onderstaande refund voorwaarden:

 

•  directe refund van 100% van de reissom en 100% op eventueel aangeschafte opties binnen 90 dagen na de oorspronkelijke reisdatum.

Is het verstandig om voor de winter van 2022 een groepsreis te reserveren?

Jazeker. De eerste aanvragen voor volgend jaar komen binnen en veel accommodaties zijn reeds geboekt met een flexibele annuleringsregeling. Dat betekent dat boeken in een later stadium lastig kan worden. Om zeker te zijn van een plekje met jouw bedrijf is het verstandig deze nu alvast te boeken.

Tot wanneer kan de reis kosteloos worden geannuleerd?

Je kunt de reis tot 90 dagen voor vertrek kosteloos annuleren. Mocht na deze datum de reis niet door kunnen gaan door toedoen van maatregelen genomen door de Nederlandse of Oostenrijkse overheid dan zijn ook daar geen kosten aan verbonden. Wanneer de deelnemer zelf annuleert terwijl er – op het moment van annuleren – wel afgereisd kan worden, dan zijn de geldende annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Is het mogelijk om een optie te nemen?

Nee. Frühstuk neemt geen opties in behandeling. Het is momenteel alleen mogelijk om te boeken en tot 90 dagen voor de eerste reisdatum kosteloos de boeking te annuleren. Zo kun je nu jouw plek reserveren / garanderen en later beslissen of je de reis echt door wilt laten gaan.

Wat gebeurt er als er een deel van de reis is aanbetaald en de boeking wordt door de deelnemer of het bedrijf geannuleerd op meer dan 90 dagen voor de reis?

Fruhstuk zal dan zo snel mogelijk de aanbetaling en eventueel geboekte opties terugbetalen door middel van een refund via de Frühstuk portal. Dit geldt voor alle reizen die je vanaf mei 2020 boekt voor het winterseizoen van 2020/2021.

Wanneer en hoe besluiten jullie of een groepsreis door kan gaan?

Frühstuk volgt de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken en het RIVM. Wanneer er in de winter van 2022 nog lokale COVID19 restricties gelden, dan zal de reiziger zich daar aan moeten houden. Het reisadvies wat op dat moment geldt in combinatie met het advies van het RIVM zullen voor alle bij Frühstuk geboekte reizen leidend zijn.

Hoe worden de lokale evenementen georganiseerd?

De lokale evenementen worden volgens de plaatselijk geldende richtlijnen georganiseerd. Deze richtlijnen worden nauwlettend in de gaten gehouden door Frühstuk om zo te anticiperen wanneer dat nodig zou zijn. Tevens beschikt Frühstuk over de capaciteit om evenementen privé en exclusief te organiseren zodat het aantal bezoekers / deelnemers en de richtlijnen gewaarborgd zullen worden.

Wij willen graag afstand houden met onze collega's, is het mogelijk om éénpersoonskamers te boeken?

Ja dat is in beperkte mate mogelijk. Het verschilt per accommodatie wat de beschikbaarheid is en de eventuele toeslag. Vraag naar de mogelijkheden per accommodatie.

Als ik tijdens de reis in quarantaine wordt geplaatst, wie betaalt deze kosten dan?

Frühstuk zal waar mogelijk zoveel mogelijk hulp en bijstand verlenen. Of de eventueel extra gemaakte kosten gedekt worden is afhankelijk van jouw verzekeraar. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per verzekeraar.

 

Bij Frühstuk is het mogelijk om zorgeloos een groepsreis te boeken voor de aankomende winter. Wij gaan er van uit dat we tegen die tijd weer heerlijk kunnen genieten van de prachtige bergen in Oostenrijk. Ook wanneer er nog maatregelen actief zijn is Frühstuk hier op voorbereid en zal er alles aan doen om conform deze maatregelen te handelen. Reserveer kosteloos je reis zodat jezelf en je groep verzekerd zijn van een mooie wintersport met collega’s

Onze eigen boekings- en betalingsmodule
zorgt voor een flexibele en vlekkeloze inschrijving en betaling.

Ervaringen

Chat openen