Co2 compensatie via Frühstuk

Jouw CO2 uitstoot van je wintersport met Frühstuk

 

Wintersporters zijn nauw verbonden met de natuur. Men geniet van de sneeuw, de bergen en het buiten zijn. Maar ook zijn de gevolgen van de klimaatverandering al snel te zien door het vele groen langs de pistes steeds eerder in het seizoen.  Helaas draagt een wintersport nu eenmaal bij aan klimaatverandering, maar hoe kunnen we op een zo verantwoordelijk mogelijke manier gaan wintersporten?

 

Jouw wintersport met Frühstuk brengt de nodige CO2 uitstoot met zich mee. Dat is niet nieuw, maar wij vinden het belangrijk hier iets mee te doen. Naast dat wij samen het klimaat op aarde serieus nemen, willen wij natuurlijk samen met de generaties na ons nog zo lang mogelijk kunnen genieten van wintersport in Oostenrijk. Mede hierom is Frühstuk hard aan het werk om de CO2 uitstoot zo veel mogelijk terug te dringen.

 

Waar hebben we het over?

Een Nederlander stoot gemiddeld per jaar 10 duizend kilogram CO2 uit in eigen land. Een gemiddelde skivakantie naar Oostenrijk kost ongeveer 400 kilo per persoon. Dat is dus ongeveer 5% van je jaarlijkse uitstoot, alleen tijdens je wintersport!

 

De liften draaien op groene stroom

In de skigebeiden waar wij reizen aanbieden; Skicircus Saalbach Hinterglemm, Zell am See en Kitzsteinhorn Kaprun gebruiken energie die opgewekt wordt via ‘Hydro Power’. Kortom, ze gebruiken smeltwater om de liften te laten draaien, welke 100% Duurzaam is. De hotels gebruiken soms nog wel grijze energie, daarom hebben wij de mogelijkheid gecreerd deze te kunnen compenseren.

 

Reis bewust!

Frühstuk verzorgt alles voor jou op locatie, maar vooralsnog hebben wij weinig invloed met welk vervoer onze reizigers naar Oostenrijk reizen. Echter zien wij wel dat men vaker stil staat bij de impact van het reizen naar Oostenrijk. Daarom vinden wij het belangrijk om advies te geven over wat de duurzaamste optie voor jullie is. We hebben onderzoek gedaan naar hoeveel uitstoot verschillende vervoersmiddelen met zich mee brengen en wij willen je hiervan bewust maken. In de portal kan je zien, hoeveel KG CO2 elk vervoersmiddel veroorzaakt.

 

Hoe compenseren wij CO2? 

Wij hebben een berekening gemaakt, die uitrekent voor welk bedrag jij jouw reis en verblijf kan compenseren. Die berekening is gemaakt op basis van data van www.greenseat.com en www.bookdifferent.com: Vervoer + Verblijf  = te compenseren bedrag. In de portal hebben wij een integratie gemaakt waarin je kan invullen op basis van jouw reis en verblijf, om vervolgens af te rekenen en zo jouw reis te compenseren. Wij compenseren middels CO2 projecten via het Fair Climate Fund, waardoor wij samen bijdragen aan verschillende projecten die zich wereldwijd inzetten voor een schonere kook oplossingen voor een half miljoen mensen en een half miljoen bomen planten, waarmee een miljoen ton CO₂ gereduceerd wordt voor 2025.

Meer informatie:

Onze eigen boekings- en betalingsmodule
zorgt voor een flexibele en vlekkeloze inschrijving en betaling.

Ervaringen