Co2 compensatie via Frühstuk

Jouw CO2-uitstoot van je wintersport met Frühstuk


 Wintersporters zijn nauw verbonden met de natuur. Men geniet van de sneeuw, de bergen en het buiten zijn. Maar ook zijn de gevolgen van de klimaatverandering al snel te zien door het vele groen langs de pistes steeds eerder in het seizoen.  Helaas draagt een wintersport ook bij aan klimaatverandering, maar hoe kunnen we op een zo verantwoord mogelijke manier gaan wintersporten?

 

Jouw wintersport met Frühstuk brengt de nodige CO2-uitstoot met zich mee. Dat is niet nieuw, maar wij van Frühstuk vinden het belangrijk hier iets mee te doen. Naast dat wij samen het klimaat op aarde serieus nemen, willen wij natuurlijk samen met de generaties na ons nog zo lang mogelijk kunnen genieten van wintersport in Oostenrijk. Mede hierom is Frühstuk hard aan het werk om de CO2-uitstoot zo veel mogelijk terug te dringen.

 

 Waar hebben we het over?

Een Nederlander stoot gemiddeld per jaar 10 duizend kilogram CO2 uit in eigen land. Een gemiddelde skivakantie naar Oostenrijk kost ongeveer 400 kilo per persoon. Dat is dus ongeveer 5% van je jaarlijkse uitstoot, alleen tijdens je wintersport!

 

 De liften draaien op groene stroom

In de skigebieden waar wij reizen aanbieden; Skicircus Saalbach Hinterglemm, Zell am See, Kitzsteinhorn Kaprun en Ski Amadé Flachau gebruiken energie die opgewekt wordt via ‘Hydro Power’. Kortom, ze gebruiken smeltwater om de liften te laten draaien, welke 100% Duurzaam is. De hotels gebruiken soms nog wel grijze energie, daarom hebben wij de mogelijkheid gecreëerd deze te kunnen compenseren.

 

 Reis bewust!

Frühstuk verzorgt alles voor jou op locatie, maar vooralsnog hebben wij weinig invloed met welk vervoer onze reizigers naar Oostenrijk reizen. Echter zien wij wel dat men vaker stilstaat bij de impact van het reizen naar Oostenrijk. Daarom vinden wij het belangrijk om advies te geven over wat de duurzaamste optie voor jullie is. We hebben onderzoek gedaan naar hoeveel uitstoot verschillende vervoersmiddelen met zich mee brengen en wij willen je hiervan bewust maken. In de portal kan je zien, hoeveel KG CO2 elk vervoersmiddel veroorzaakt.

 

 Hoe compenseren wij CO2? 

Wij hebben een berekening gemaakt, die jou vertelt voor welk bedrag jij jouw reis en verblijf gecompenseerd kan worden. Die berekening is gemaakt op basis van data van www.greenseat.com en www.bookdifferent.com: Vervoer + Verblijf  = te compenseren bedrag. In de portal hebben wij een integratie gemaakt waarin je kan invullen op basis van jouw reis en verblijf, om vervolgens af te rekenen en zo jouw reis te compenseren. 

 

Wij compenseren middels CO2 projecten via de Rimba Raya Abadi Foundation, waarmee wij stukken oerwoud in de regio Langan en Gurung Mali op Indonesisch Borneo kunnen beschermen middels certificaten, voor elke hectare oerwoud wordt er tot 11 ton CO2 per jaar uit de lucht gehaald.

 

Zie ook: https://rimba-raya.com/

Meer informatie:

Onze eigen boekings- en betalingsmodule
zorgt voor een flexibele en vlekkeloze inschrijving en betaling.

Ervaringen